VM är över

Det blev ett tungt slut på VM med bronsmatch-förlust mot Turkiet med 2-3. I semin blev det ganska klar förlust mot Korea med 0-3 och då var det bara att försöka ladda om för att slå de unga spelarna i Turkiet. Vi ställde upp med Ernst Bolldén som 1:a och mig som 2:a i laget och sen Robban och Ernst i dubbel.

Vi blev bortalag och jag började mot deras etta Özturk som låste mig väldigt bra och jag var tyvärr mer eller mindre chanslös i den matchen och förlorade med 0-3. Helt klart min sämsta match på VM. Ernst gick in i krigade till en kvittering i matchen till 1-1 genom att slå Turan med 3-1.

Den viktiga dubbeln som ofta avgör lagmatcher. Vi har haft problem mot turkarna i dubbel tidigare och tyvärr skulle vi ha det igen. Ernst och Robban har ledningen i alla tre set men har marginalerna emot sig mot slutet. En väldigt tung förlust och det är 1-2 underläge.

Ettan mot ettan. Ernst mot Özturk. Nu var det bara för oss att vinna de två sista matcherna och Ernst ger oss hopp om ett brons med en 3-0 seger.

Då skulle det avgöras och jag får det scenariot man drömmer om, att få spela en avgörande match om medalj eller inte. Självklart var jag lite nervös men jag visste om jag höjde mig så vinner jag den här. Det började bra och jag fick en tvåbollars ledning i mitten av setet, men sen kommer de omtalande marginalerna på fel sida igen. Det räcker med en liten nättuch eller en oren träff för att det ska bli jämnt igen och vi kom upp till 10-10 som sedan slutade 13-15. Vinner jag det setet så sätter tankarna fart på min motståndare istället.
Andra setet började ungefär på samma sett och slutade med två bollars vinst till turken med 9-11. Sista setet gick av bara farten och slutade 6-11 och bronset gick till Turkiet. Otroligt tråkigt och jobbigt avslut på VM 2010.

Ernst var stabil i hela matchen med sina klara singelmatcher. Jag var osäker i första matchen men sen har vi inte direkt någon tur i dubbeln och den sista matchen och då är det svårt. Säsongen är över och nu är det internationellt uppehåll fram till mars.

Summering av VM:
Öppen klass: 1 vinst, 1 förlust
Singel: 1 vinst, 2 förluster
Lag: 1 vinst, 3 förluster

Spelmässigt är jag ganska nöjd, jag har höjt min spelförmåga och pressar bättre och bättre spelare, men än så länge känns det som om jag bara gör godkända tävlingar men att det ändå är på rätt väg.
Nästa år är det kval till Paralympics genom alla årets tävlingar. Målet med det året är att ligga topp 10 på världsrankingen och ta några medaljer i singelspelet på rankingtävlingarna.

Tack så jättemycket för att ni har följt bloggen och stöttat. Det betyder väldigt mycket så tack ännu en gång!
//Alexander Öhgren

Lagspel!

Idag börjar 2-manna lagspelet i klass 4 tillsammans med Robert Andersson och Ernst Bolldén. Vi går direkt till kvartsfinal där vi möter antingen Israel eller Japan. Där ska vi ha riktigt bra chans att ta oss vidare oavsett vilka som spelar. Vinner vi den matchen möter vi troligtvis Kina eller Korea som kommer att bli en rejäl utmaning för oss.

Spänningen stiger.....

RSS 2.0